La Cursa Popular del Carrer Nou vol potenciar les proves solidàries

Se celebrarà el diumenge 16 d’octubre a favor de Càritas Diocesana de Girona

Les inscripcions en línia ja estan obertes i les presencials s’obriran el dissabte 1 d’octubre amb motiu de la botiga al carrer Compra & Somia, a la plaça Miquel Santaló

Girona, 28 de setembre de 2016 – L’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial convoca als gironins el proper diumenge 16 d’octubre a la 38ena edició de la Cursa Popular del Carrer Nou. Tant l’associació de comerciants, promotora de la cursa, com els organitzadors tècnics, i les entitats col·laboradores volen potenciar les proves solidàries a favor de Càritas Diocesana de Girona. Aquestes proves són la milla urbana (1.609 metres), que va es recuperar l’any passat, i la caminada (5 km).

La milla urbana, que sortirà del carrer Nou, està oberta a totes les categories (a partir dels 11 anys) i té un preu de 8 euros. La caminada sortirà a les 12.00 hores des de la Plaça Constitució i hi poden participar totes les persones sense límit d’edat. La inscripció és obligatòria i el preu és de 8 euros per als adults i de 5 euros per als menors.

La 38ena edició de la Cursa Popular del Carrer Nou manté els recorreguts de les curses estrella dels 10 i 5 km, que inclouen també la variant de la cursa d’empresa. En el cas de les curses infantils, proves de caràcter no competitiu, tindran dues sortides diferenciades. També es conserven les categories de participació per grups o escoles. Es preveu que tant la milla com les curses de 10 i 5 km comptin com cada any amb la participació d’atletes de renom internacional. En acabar, la plaça Josep Pla acollirà l’entrega de premis de la cursa de 10km, a càrrec  de les autoritats de la ciutat, patrocinadors i organitzacions esportives implicades, i les activitats de cloenda de l’esdeveniment esportiu, entre les quals destaca la màster class de Zumba, coorganitzada pel GEiEG  i l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Girona.

Girona Centre confia assolir un bon índex de participació i una bona recaptació amb fi solidari per al projecte de Càritas Diocesana de Girona. Els diners recollits es destinaran als diferents programes que l’entitat té en funcionament per pal·liar la pobresa infantil, tant en l’àmbit d’acollida com en el camp educatiu.

Les inscripcions en línia ja estan obertes

Les inscripcions, en qualsevol de les modalitats de participació, ja són obertes en format online (www.gironacentre.org i www.cursacarrernou.cat) i es podran fer en aquest format fins el 14 d’octubre. Les inscripcions presencials a les curses de 10 i 5 km i la milla (a partir dels 14 anys) es podran fer a l’estand de l’organització, que estarà ubicat al carrer Nou des del dilluns 10 d’octubre fins el dijous 13, de 17.00 a 20.00 hores, i divendres 14 i dissabte 15 d’octubre de 10.00 a 14:00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. El preu d’inscripció de la prova de 10 km és de 13 euros, d’11 euros el de la cursa de 5 km. De forma excepcional, l’organització de la cursa també farà inscripcions el proper dissabte 1 d’octubre, a la plaça Miquel Santaló, amb motiu de la seva participació a la botiga al carrer Compra & Somia.

Les inscripcions a les curses infantils i la milla per a la categoria d’11 a 13 anys es podran fer a la botiga Intersport Akilia, del carrer Figuerola de Girona a partir del 5 d’octubre.

La inscripció a la caminada popular es podrà fer fins al mateix dia de la cursa i presencialment els mateixos dies i a les mateixes hores que la resta d’inscripcions, a les carpes de Càritas Diocesana de Girona, ubicades també al carrer Nou com a punt informatiu i com a part de la campanya 2016.

La Cursa Popular del Carrer Nou, la cursa dels caminants, atletes i marxadors

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d’uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l’empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. És impossible, però, desxifrar totalment les claus de l’èxit d’aquest acte. Com totes les coses que triomfen, els fonaments s’arrelen parcialment en l’enigma. Però el cert és que la cursa arriba enguany al seu 38è aniversari amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més popular i la més viva de les comarques gironines.

La decisió d’organitzar-la va partir d’un comerciant del carrer Nou, el senyor Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. Durant quatre anys va ser ell mateix qui es va encarregar de tota l’organització; després, però, circumstàncies personals obligaren a l’artífex a deixar el negoci i a cedir el lideratge de la cursa. L’empremta de Jordi Gibert, que en pau descansi, va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. La filosofia d’aquest acte radicava en el seu caràcter popular i així s’ha mantingut fins avui dia. El seu reglament intacte diu textualment: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”.

Certament, el pas del temps i les millores que s’han anat introduint cada any en l’organització no han malmès aquesta essència popular. Al contrari. La seva organització tècnica, la implicació de les institucions, entitats i empreses col·laboradores, el seu caràcter solidari i la participació dels ciutadans han contribuït a conservar-la i engrandir-la.

Els comerciants, representats per Girona Centre Eix Comercial, mantenen el compromís de continuar la prova, “que naixerà i morirà sempre en un dels carrers més emblemàtics de Girona i que començà precisament l’any que el carrer recuperà el seu nom originari, carrer Nou”.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial – Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com