Pau Castellvell s'imposa a la 22a Mitja Marató del Pla de l'Estany

Pau Castellvell s’imposa a la 22a Mitja Marató del Pla de l’Estany

Uns 600 atletes s’han aplegat aquest matí al voltant de l’estany per participar a la mitja marató del Pla de l’Estany i la Volta Popular a l’estany.

A les 9:30h puntuals s’ha donat la sortida per als prop de 400 corredors que han pres part a la mitja marató, que aquest any celebrava la seva 22a edició. Des d’un bon començament s’ha format un grup capdavanter format per Jordi Rabionet, el defensor del títol aconseguit l’any passat, els locals Pau Castellvell i Jakub Chara, l’anglès David McNamee i Abdessamad Essalmi.

Pels volts del Km 7, però, Castellvell ha augmentat el ritme per destacar-se i encarar els 14 quilòmetres restants en solitari, tot i que amb els segon grup de 4 perseguidors ben a prop, excepte Chara que s’ha retirat abans de completar l’equador de la prova. Finalment, Castellvell ha arribat amb 1 hora 10 minuts i 38 segons, tan sols 19 per davant de Rabionet que s’ha hagut de conformar amb la segona posició. Tercer al podi ha estat l’anglès David McNamee.

En noies, la victòria ha estat més disputada i la membre del Club Triatló Andorra Vilja Larme, s’ha acabat imposant amb un temps de 1h31’07” en una prova de menys a més i on ha anat sobrepassant les primeres dones. Carme Sabench del Club Atletisme Girona, que ha liderat la prova fins els últims quilòmetres, ha acabat 2a amb 1h31’55. 3a ha estat Sussana Bassas, amb 1h32’44” i la primera local ha estat Rosa Matamala, 6a de la generala mb 1h35’41”.

La matinal s’ha completat amb la Volta Popular a l’Estany que aquest any arribava a la 9a nova edició i que ha comptat amb més de 200 participants. La prova, de caire popular i sense classificació oficial, ha gaudit d’un molt bon ambient i nivell dels participants, amb el primer corredor arribant destacat amb poc més de 20 minuts.

Durant tot el matí també s’ha instal•lat la unitat mòbil de donació de sang on tots els interessats han pogut col•laborar i la carpa de Nutrisport, un dels patrocinadors que ens acompanya cada any.

Font: Club Natació Banyoles

Resultats