Pol Gil i Estel Xuan Galo s’imposen a la 77a Travessia

Pol Gil i Estel Xuan Galo s’imposen a la 77a Travessia

Ahir va tenir lloc la 77a Travessia a l’Estany de Banyoles, en què 1.667 persones van nedar una de les tres modalitats diferents de la prova: menors, homes i dones (la de petits va quedar anul·lada per motius de seguretat Covid-19). En el cas de les categories absolutes van recórrer 2.115 metres de distància de punta sud a punta nord de l’Estany. Pol Gil (CN Barcelona) i Estel Xuan Galo (CN Granollers) es van proclamar campions d’aquesta 77a edició. Gil va obtinir el seu quart triomf després dels anys 2015, 2017 i 2019) amb un temps de 23 minuts i 38 segons). Guillem Pujol (CN Mataró) i Lachlan James Reed (CN Banyoles) van completar el podi masculí, mentre que Laura Rodríguez (CN Barcelona) i Maria Hernández (CN Sabadell) van ser segona i tercera en categoria femenina.

En el cas de Lachlan Reed, va batre el rècord del CNB en aquesta prova amb 24 minuts i 26 segons. L’anterior marca era de Jordi Robirola amb 25 minuts i 16 segons.

Resultats i premis de la 77a Travessia

La Travessia consta de diverses categories per edats i gènere i amb diferents distàncies i trofeus. A més cada participant va rebre una medalla commemorativa. Aquests han estat els guanyadors i premiats de la 77a edició de la prova (enllaç al títol directe a la classificació.

 Travessia general femeninaTravessia general masculinarecorregut de 2.115 metres amb sortida de la banda sud de l’estany i arribada a la banda nord, al paratge de Lió.

Travessia de menors (11 i 12 anys)recorregut de 1.000 metres amb sortida a la banda sud de l’estany i arribada a les instal·lacions del Club Natació Banyoles. És conjunta per a nens i nenes i està reservada als nedadors i nedadores que compleixin els 11 i 12 anys aquest 2021.

Trofeus

Trofeu Miquel Masgrau “Paquel”: (CN Banyoles). Es concedeix al Club que ha classificat més nombre de nedadors a les travessies controlades informàticament.

Trofeu Llorenç Castañer i Viñas: (CN Barcelona – masculí i CN Mataró – femení). Al Club que ha classificat en primer lloc a un equip de tres nedadors i/o tres nedadores.

Trofeu David Moner: (CN Barcelona). Al Club que classifiqui millor 5 nedadors i 5 nedadores conjuntament en les travessies general masculina i femenina.

Font: Comunicació – Club Natació Banyoles